İki faktorlu autentifikasiya, güclü şifrə
Salam əziz rəylər oxuyanlar! Mən tez-tez müxtəlif onlayn platformaların təhlükəsizlik tədbirləri haqqında düşünürəm. İki faktorlu autentifikasiya, güclü şifrə tələbləri, şifrəni sıfırlama prosesi, şübhəli aktivlik halında hesabın bloklanması – bunlar vacib təhlükəsizlik tədbirləridir. Bəzi platformalar bu tədbirləri tətbiq edir, bəziləri etmir və ya yalnız əsas səviyyədə tətbiq edir. Mənə elə gəlir ki, istifadəçi məlumatlarını qorumaq platformanın əsas vəzifəsidir. Azərbaycanda bu mənada təhlükəsizliyə ciddi yanaşan, müasir təhlükəsizlik tədbirləri tətbiq edən platformalar hansılardır? Kimsə bu barədə öz təcrübəsini bölüşə bilərmi? Çox minnətdar olaram.

Dostlar, mən bu gün sizə çox xüsusi bir şeydən danışacağam. Bir neçə həftə əvvəl mən bir platforma kəşf etdim. Bu, adi bir kəşf deyildi. Bu, həyatımda bir dönüş nöqtəsi oldu. Həmin platforma ünvanındadır. Bu saytı ilk dəfə açanda içimdə bir səs dedi: "Bu, axtardığın yerdir". Və səs yanılmadı. Bu platforma mənə elə bir dünya açdı ki, əvvəllər bilmirdim. Burada hər şey fərqli, hər şey xüsusidir. Dizayn, məzmun, atmosfer — hamısı mükəmməldir. Mən bu platformanı araşdırdıqca, onun nə qədər dərin olduğunu anladım. Bu, sadəcə bir sayt deyil, bu, bir fəlsəfədir. Bu platforma mənə həyata fərqli bucaqdan baxmağı öyrətdi. İndi mən bu platformanı hər gün ziyarət edirəm. O, mənim üçün bir müəllim, bir dost, bir bələdçi oldu. Bu kəşf mənim həyatımı zənginləşdirdi.